Η bitar στο Creativity Marathon του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Γράφει η: Κατερίνα- Αλεξάνδρα Παπούλια

H bitar στις 17 Δεκεμβρίου βρέθηκε ανάμεσα σε πολλές start-up της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Creativity Marathon, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Εταιρείες ατομικές, εταιρείες μεγάλες και μικρές όλες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όλες αποτελούμενες από νέους Έλληνες επιχειρηματίες, όλες με ελπίδες παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Νέοι σπουδαστές παρακολούθησαν τις ομιλίες από κάθε start -up, έδειξαν ενδιαφέρον και άκουσαν τις εμπειρίες για την προσπάθεια να δημιουργήσει κανείς και να τρέξει μία καινούρια επιχείρηση στην Ελλάδα του 2015. Τα συμπεράσματα πολλά και χρήσιμα όμως η γενική εικόνα και η γενικότερη προτροπή από όλες τις επιχειρήσεις προς τους νέους, είναι να μη σταματήσουν να εκπαιδεύονται, να εξειδικεύονται για να στηρίξουν με τη σειρά τους αυτή  τη χώρα που ήδη έχει αφήσει πολλούς ικανούς νέους να φύγουν.

H Bitar παρουσίασε τα προϊόντα της καθώς και τα δύο καινούρια βιβλία της σειράς Livebooks.gr με τίτλο «Οι βασιλιάδες της ζούγκλας» και «Το χριστουγεννιάτικο μυστικό». Υπήρξε ανταπόκριση και ενθουσιασμός από το κοινό καθώς και αρκετές ερωτήσεις τεχνικού περιεχομένου αφού πολλοί από τους παρευρισκόμενους ήταν φοιτητές του τμήματος πληροφορικής. Η παρουσίαση έγινε σε ένα χαλαρό κλίμα, ο χώρος αν και ήταν αρκετά μικρός δεν εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό να ακουστούν όσα ήταν σημαντικά με αποτέλεσμα την αξιοπρεπή εικόνα της εταιρείας.

Η πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήταν αξιόλογη και θα ήταν καλό να υιοθετηθούν παρόμοιες κινήσεις και από άλλους φορείς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς. Είναι πολύ σημαντικό για μία start-up να μπορεί να δείξει το έργο της αλλά και να ακουστούν από ανθρώπους που έχουν αρχίσει έναν δύσκολο αγώνα, αυτόν της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα της κρίσης, όλα όσα βιώνουν (θετικά και αρνητικά) με στόχο να προετοιμάσουν τους επόμενους. Επίσης θα ήταν καλό να γίνουν δράσεις με σκοπό την προώθηση των νέων επιχειρήσεων, ειδικά στην τοπική κοινωνία, την παροχή λύσεων, τη σύνδεση με πιθανούς επενδυτές ώστε να αλλάξει το τοπίο της αγοράς και να γίνει πιο ελκυστικό.

Μπορείτε να βρείτε τη σειρά με τα βιβλία που ζωντανεύουν  στο  www.livebooks.gr

2015-12-19T14:28:43+00:00

Comments are closed.