• μάσκα-εικονικής-πραγματικότητας

Τα “Βιβλία που ζωντανεύουν – Livebooks” στη 13 Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η ελληνική εταιρεία Bitar συμμετείχε στην 13 Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, με την παιδική σειρά «Τα βιβλία που ζωντανεύουν – Livebooks». Στο περίπτερο 13, δίπλα από την παιδική γωνιά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν όλα τα βιβλία καθώς και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους, καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Το αναγνωστικό κοινό που αγκάλιασε το πρώτο βιβλίο «Ο Ντίνος στα ίχνη των δεινοσαύρων», είχε φέτος την ευκαιρία να δει τα καινούρια βιβλία της σειράς καθώς και το διαμάντι αυτής, το πρώτο ελληνικό βιβλίο με τη χρήση και της Εικονικής και της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο, υπήρχαν στημένα tablets, smartphones καθώς και γυαλιά/μάσκες Εικονικής Πραγματικότητας. Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να δει και τα τέσσερα βιβλία της σειράς αλλά και να παρακολουθήσει κατ’ ιδίαν παρουσίαση των βιβλίων και των λειτουργιών τους από τους ίδιους τους δημιουργούς τους. Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, η παρουσίαση των βιβλίων είχε πολύ μεγάλη επιτυχία στους επισκέπτες της έκθεσης που συνωστίζονταν γύρω από τον stand για να δουν τα βιβλία και να αλληλοεπιδράσουν με τις τεχνολογίες της Εικονικής και Επαυξημένης πραγματικότητας.

Με τους εξής τέσσερις τίτλους βιβλίων, τα Livebooks, μάγεψαν το κοινό.

εικονική πραγματικότητα

  1. Ο Ντίνος στα ίχνη των δεινοσαύρων (Βιβλίο Επαυξημένης Πραγματικότητας με λειτουργία φωτογραφίας στο εξώφυλλο)
  2. Οι Βασιλιάδες της ζούγκλας (Βιβλίο Επαυξημένης Πραγματικότητας με λειτουργία φωτογραφίας και προσαρμόσιμο μέγεθος 3D μοντέλων)
  3. Η Κοκκινοσκουφίτσα φοράει κίτρινα (Βιβλίο ζωγραφικής με Επαυξημένης Πραγματικότητα και αφήγηση)
  4. Το ηλιακό σύστημα σε 3D (Βιβλίο Εικονικής Πραγματικότητας, Επαυξημένης Πραγματικότητας, με λειτουργία φωτογραφίας και προσαρμόσιμο μέγεθος 3D μοντέλων)

Το τελευταίο βιβλίο της σειράς είχε πολύ μεγάλη απήχηση γι’ αυτό αναμένεται η επανέκδοσή του. Το κοινό αγκάλιασε όλα τα βιβλία το διάστημα που κυκλοφορούν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης ήρθαν πολλοί επισκέπτες με αγωνία να γνωρίσουν και τα επόμενα βιβλία της σειράς. Γίνεται φανερό λοιπόν, πως ο σκοπός της δημιουργίας τους, που είναι  η ενίσχυση του βιβλίου με την τεχνολογία και όχι η κατάργησή του, με στόχο τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με το βιβλίο καθώς και την αυθόρμητη μάθηση, έχει πετύχει.

Η εταιρεία Bitar ευχαριστεί θερμά όσους επισκέφθηκαν την έκθεση και απογείωσαν τα βιβλία που ζωντανεύουν με αποκορύφωμα το καινούριο βιβλίο της σειράς, «Το ηλιακό σύστημα σε 3D».

Δείτε τα βιβλία στο livebooks.gr

μάσκα εικονικής πραγματικότητας

augmented-reality

Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

2017-08-25T14:30:24+00:00

Γράψτε ένα σχόλιο